Saç Ekim Forum - Türkiye'nin İlk Saç Ekimi Forumu
Eylül 08, 2010, 02:52:15 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Kulis Saç Ekimi Hastanesi
0216 462 07 29
0532 548 24 89
www.kulisestetik.com
 
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Saç Ekimi  (Okunma Sayısı 1639 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
akerkan
Newbie
*
Mesaj Sayısı: 16


« : Temmuz 18, 2008, 09:42:09 ÖS »

Saç nakli sağlıklı ve güçlü saç köklerinin verici bölgeden genellikle başın arka bölgesinden iki kulak arası (ense bölgesi) incelmiş ya da tamamen açılmış bölgeye transfer edilme işlemidir.

Çağdaş estetik cerrahi teknolojileri sayesinde saç ekimi ile son derece doğal görünümler elde edilebilmektedir. Bu sayede saç kaybına bağlı kişide oluşabilecek psikolojik travmalar ve sosyal yaşamdan uzaklaşma saç nakli ile düzeltilerek bireyin kendini daha güçlü hissetmesi sağlanabilmektedir
saç ekimi cerrahisine uygun adaylar, başının yan ve arka bölgelerinde yeterli miktarda saç olan kişilerdir. Bu kişilerde FUT ve FUE yontemlerinin her ikiside kullanılabilir. Modern tekniklerin saç ekimi cerrahisinin geliştirmesi ile birçok erkek geçmiştesaç nakli cerrahisine uygun aday değilken bugün uygun aday haline gelmiştir. Büyük graftların kullanımı ile oluşturulan doğal olmayan görüntüler yerlerini, küçük boyuttaki graftların kullanımı (1'li ve 2'li kök'lü greftler) ile doğal görünümlere bırakmış ve gelişen yeni aletler ile birlikte her kişiye uygun doğal saç görünümünü gerçekleştirme olanağını sağlanmıştır.

Donor  (baskın verici) olarak adlandırılan başın yan ve arka bölgelerindeki  saçlar hayat boyu uzamaya devam eder ve dökülmezler. Bu saçların saçsız bölgeye nakledilmesi uzama veya dökülmeme yeteneklerini değiştirmez. Diğer bir tanımlama ile saç köklerinin dökülmesi veya dökülmemesi bulunduğu yerin özelliğine bağlı değil tamamen kendi genetik özelliğine bağlıdır.Ayrıca Erkekler'de ense bölgesindeki saç kökleri genetik özelliklerinden dolayı ömür boyu dökülmezler. Donor  veya baskın vericilik, saç naklindeki başarıyı sağlayan bilimsel temeldir

Saç nakli her yasta uygulanabilir.Donor'ün ense bölgesi iki kulak hizasında mutlaka saçlı alan bulunmalıdır;Ekilecek saç kökleri bu alandan toplanır. Bununla birlikte ameliyat yoluyla uygulanan saç nakli, Yükse derecede şeker hastalığı (tedavis ve şeker oranı kontrol altında ise ekim yaptırabilir.), tansiyon hastalığı, diyaliz gerektiren böbrek rahatsızlığı, karaciger ya da agır kalp hastalığı olan kişilere uygulanamaz
Operasyon esnasında lokal anestezi yapıldığı için ağrı duyulmaz. Lokal anastezinin etkisi bir gun sonra geçtiğinde ağrı kesici kullanmaya gerek yoktur
Kanama, infeksiyon, kist oluşumu, saç büyümemesi ve yara izi gibi saç naklinin istenmeyen yan etkileri oldukça nadir görülür (Hastane ve steril Ortamında yapılmayan ). Modern saç nakli cerrahisi rahat ve kolaydır, sonuçları ise mükemmeldir. Ömür boyu devam edebilen bir süreç olan saç dökülmesi erkeklerin çoğunda (erkeklik hormonlarından dolayı) 40-45 yaşına kadar oluşur. Bu yaştan sonraki yaşlanma sürecinde kafada bulunan tüm saçlar incelir. Modern teknikler ile daha fazla sayıda saç nakli daha az sayıda işlem ile gerçekleştirilebilmektedir.
Evet vücudun başka bölgelerinden kıl kökleri almak ve ekmek mümkündür.Fakat biz merkez olarak bu işlemi gerçekleştirmiyor ve pek önermiyoruz.Zira vücudun diğer bölgelerindeki kıl kökleri saç özelliklerini taşımamakla beraber,ekildiği alanda zayıf kalmakta,saç yönlerinize göre yönlendirilememekte olup bir kaç cm'den fazlada uzayamamaktadır.Ayrıca vücudun diğer bölgeleri kafa cildine göre daha hassas olması nedeni ile kalıcı iz kalma riski yüksektir
                                                                                                         

Logged
akerkan
Newbie
*
Mesaj Sayısı: 16


« Yanıtla #1 : Kasım 27, 2008, 01:05:59 ÖS »

Saç Kılının Fizyolojisi

Saçta vücuttaki diğer kıllar gibi keratin yapıdadır. Her kıl bir follikül içinde yaşamını sürdürür. Bu follikül içinde hem saçın ve hem de diğer kılların doğal bir yaşam döngüsü vardır. Yaşam siklusunu tamamlayan bir saç dökülürken yerine follikülden yeni bir saç gelişir. Yeni oluşan bir saç kılı anagen safhadadır. Anagen safhası 3-4 yıl kadar devam eder. Saçlı deride bulunan kılların yaklaşık %90'ı bu safhadadır. Bu safhanın sonunda saç kılı önce 2-3 hafta süren bir Katagen safhasına girer. Bu safhada saç kökü yavaş yavaş bulunduğu follikülün besleyici olan papilla bölümünden ayrılır. Bu aşamada henüz dökülme yoktur ancak saç kılı incelir ve güçsüzleşir. Bunu takiben kıl telogen safhasına geçer . Follikülden dışarı doğru hareket etmeye başlayıp dökülür. Telogen safhası istirahat dönemidir ve bu sırada saç follikülünde hiçbir aktivite yoktur. Bu safha sonunda saç follikülünde papillaya bağlı yeni bir saç kılı oluşup folikülden tekrar saç çıkar. Bu döngü defalarca böyle devam edip gider. Bu nedenle sağlıklı saçta da dökülme görülmesi normaldir ama bu dökülme dikkatle takip edilmemişse farkedilemeyecek düzeydedir.

Saçlı derinin toplam alanı ortalama 500 cm 2 dir. Her bir mm 2 de ortalama bir follikuler ünite bulunur. Her bir folliküler ünitede ise ortalama 2 saç kökü vardır. Buna göre saçlı deri alanında ortalama 100.000 saç teli bulunur. Saç kılının kalınlığı 0.06-0.14 mm arasında değişmektedir.

Saçlı derideki saç teli sayısı, saç telinin kalınlığı, saç telinin kıvırcık veya düz olması, saç telinin rengi gibi fiziksel değişkenler kişinin saçının yoğun görünüp görünmemesini etkilemektedir. Yapılan çalışmalar göstermiştir ki, bir kişinin normal yoğunlukta saç görünümü vermesi için cm 2 de ortalama 100 saç teli bulunması yeterlidir.

www.kulisestetik.com
0216 461 45 20
0532 548 24 89

Logged
akerkan
Newbie
*
Mesaj Sayısı: 16


« Yanıtla #2 : Kasım 27, 2008, 01:07:01 ÖS »

Saç Transplantasyonu (Saç Ekimi) :
Saç dökülmesi sonucu açık alanı olan ve saçlı deride herhangi bir yara izi olmayan kişilerde saç kökleri tek tek ya da ikili,üçlü,dörtlü gruplar halinde (greft) alıcı alana nakledilir. Bu uygulamalar greftli ameliyatlardır. Nakledilen doku parçası sadece saç kökü ve çok az bir miktar ciltaltı doku içerir. Kendine ait bir damar ağı yoktur. Yerleştirildiği yerdeki kılcal damarların kan akımı ve plazma ile beslenir.

İlk muayenede alıcı ve verici alandaki saçlarınızın fiziksel özellikleri, saç kaybınızın derecesi, verici alandaki cilt esnekliğiniz, varsa ailenizdeki saç kaybı hikayesi ve daha önce cerrahi bir tedavi alıp almadığınız değerlendirilir. Ayrıca yaşam tarzınız ve beklentileriniz değerlendirilip, cerrahi sonrası olası sonuçlar hakkında size bilgi verilir.

Saç ekimi adayı olan hastaların verici alan olarak kullanılmak üzere kafalarının arka ve yan taraflarında sağlıklı saçları olmalıdır. Saç telinin rengi, kalınlığı , dalgalı ve kıvrımlı olması gibi bir çok faktör yapılan girişimin sonucunu etkilemektedir. Kalın, açık renkli ve kıvırcık telli saçlarda ince,koyu renkli ve düz telli saçlara göre daha iyi bir sonuç alınmaktadır.

Yapay saç implantasyonu işlemini yapmamakta ve önermemekteyim. Suni olarak üretilmiş saçların alıcı alana ekilmesi bir çok problem yaratabilmektedir. Bu saçlar doğal uzama potansiyeline sahip değildir. Bu nedenle uzayan normal saçlarınız arasında kalırlar ve kesimleri sıkıntı yaratır. Boyanmaları ayrı bir sorun teşkil eder. İmplante edildikleri yerden kolaylıkla ayrılabilirler ve deride reaksiyon yaratabilirler.

Saç ekimi uygulaması klinik şartlarında veya yataklı olmayan bir cerrahi merkezde gerçekleştirilebilir.

Saç ekimi operasyonları genellikle lokal anestezi uygulanarak yapılır. Deri uyuştuktan sonra ağrı ve acı hissetdilmez ama operasyon sırasındaki dokunma, basınç ve çekme algılanır.


www.kulisestetik.com
0216 461 45 20
0532 548 24 89
Logged
Sayfa: [1]
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.206 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu

saç ekim merkezi , saç ekim türkiye , saç ekimi merkezi , saç ekim hastanesi ,saç ekim bilgi sitesi kulis estetik lazer epilasyon merkezi , kuaför salonlarımız , saç ekim türkiye saç ekimi hastanesi , türkiye saç ekimi , saç ekimi türkiye , saç ekim türkiye saç ekim merkezi , saç ekim merkezlerimiz , istanbul saç ekim , saç ekim istanbul, saç ekim merkezleri , saç ekimi merkezi . saç ekimi istanbul kulis saç ekim merkezi , eren saç ekim hastanesi lazer epilasyon güzellik merkezi , lazer epilasyon forum , kuaforsalonlarımız saç ekimi fiyatların, saç ekim yöntemleri , saç ekim zararları , saç ekimi bilgi sitesi