Saç Transplantasyonu (Saç Ekimi) :
Saç dökülmesi sonucu açık alanı olan ve saçlı deride herhangi bir yara izi olmayan kişilerde saç kökleri tek tek ya da ikili,üçlü,dörtlü gruplar halinde (greft) alıcı alana nakledilir. Bu uygulamalar greftli ameliyatlardır. Nakledilen doku parçası sadece saç kökü ve çok az bir miktar ciltaltı doku içerir. Kendine ait bir damar ağı yoktur. Yerleştirildiği yerdeki kılcal damarların kan akımı ve plazma ile beslenir.
İlk muayenede alıcı ve verici alandaki saçlarınızın fiziksel özellikleri, saç kaybınızın derecesi, verici alandaki cilt esnekliğiniz, varsa ailenizdeki saç kaybı hikayesi ve daha önce cerrahi bir tedavi alıp almadığınız değerlendirilir. Ayrıca yaşam tarzınız ve beklentileriniz değerlendirilip, cerrahi sonrası olası sonuçlar hakkında size bilgi verilir.
Saç ekimi adayı olan hastaların verici alan olarak kullanılmak üzere kafalarının arka ve yan taraflarında sağlıklı saçları olmalıdır. Saç telinin rengi, kalınlığı , dalgalı ve kıvrımlı olması gibi bir çok faktör yapılan girişimin sonucunu etkilemektedir. Kalın, açık renkli ve kıvırcık telli saçlarda ince,koyu renkli ve düz telli saçlara göre daha iyi bir sonuç alınmaktadır.
Yapay saç implantasyonu işlemini yapmamakta ve önermemekteyim. Suni olarak üretilmiş saçların alıcı alana ekilmesi bir çok problem yaratabilmektedir. Bu saçlar doğal uzama potansiyeline sahip değildir. Bu nedenle uzayan normal saçlarınız arasında kalırlar ve kesimleri sıkıntı yaratır. Boyanmaları ayrı bir sorun teşkil eder. İmplante edildikleri yerden kolaylıkla ayrılabilirler ve deride reaksiyon yaratabilirler.
Saç ekimi uygulaması klinik şartlarında veya yataklı olmayan bir cerrahi merkezde gerçekleştirilebilir.
Saç ekimi operasyonları genellikle lokal anestezi uygulanarak yapılır. Deri uyuştuktan sonra ağrı ve acı hissetdilmez ama operasyon sırasındaki dokunma, basınç ve çekme algılanır.
www.kulisestetik.com0216 461 45 20
0532 548 24 89